Campania "Avere la vedere"



Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie lanseaza campania "Avere la vedere", prin care le propune demnitarilor sa-si publice in intregime Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2008, in format scanat, pe site-ul API.

Deputatii, ministrii, consilierii locali, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde si sustin principiul transparentei veniturilor obtinute de ei, sunt incurajati sa-si faca publica declaratia de avere in intregime, plasand-o pe pagina web a API - www.api.md.

Pentru a face acest lucru, ei sunt rugati sa telefoneze la numarul din Chisinau 22-09-96 sau sa trimita copia scanata a Declaratiei cu privire la venituri si proprietate la adresa de e-mail obiectiv@api.md

Rezultatele preliminare ale campaniei vor fi facute publice prin intermediul comunicatelor de presa saptamanale, dar si in paginile suplimentului anticoruptie "Obiectiv", editat de API si Alianta Anticoruptie. 

Nota. Legea nr.1264-XV din 19.07.2002 privind declararea si controlul veniturilor si al proprietatii demnitarilor de stat, judecatorilor, procurorilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functie de conducere prevede publicarea doar a extraselor din aceste declaratii.

In acelasi timp, legea nu impiedica demnitarii sa-si publice din proprie initiativa declaratiile de venituri si proprietate in intregime.

Conform legii, pana la 30 ianuarie a.c., deputatii, ministrii, judecatorii si alte persoane cu functii de raspundere sunt obligati sa-si actualizeze Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2008.

In anul trecut, in cadrul campaniei "Avere la vedere", 20 de deputati, ministri, primari etc. au acceptat sa-si faca publica in intregime Declaratia cu privire la venituri si proprietate. Acestea pot fi accesate la adresa http://api.md/cgi/page.cgi?id=4335.

 

Telefon pentru relatii: 22-09-96