Fii informat – fă voluntariat!



nona 1Ce este activitatea de voluntariat, care sunt beneficiile și importanța acesteia pentru societate dar și pentru dezvoltarea propriei personalități, acestea și multe alte subiecte au  fost dezbătute în cadrul trening-ului organizat în data de 9-10 septembrie 2016, în municipiul Bălți, în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri și Adolescenți CRAT, tematica acestuia fiind „Formarea rețelei de voluntari în zona de Nord (Sîngerei-Bălți-Rîșcani)”.

Instruirea a fost organizată în cadrul proiectului „Promovarea educației non-formale de calitate în domeniul tineret”, organizat de către Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2016 al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

În calitate de formatori au fost: Mihalcean Nonna- Bălți, Pasat Diana- Sîngerei și Borș Anișoara-Rîșcani. La training au participat 20 de tineri, reprezentanți ai celor trei regiuni.

Participanții aborda mai multe subiecte printre care: definiția termenului de voluntariat și activism civic, precum și formula comunicării nonviolente, la fel au dezvoltat abilități de comunicare și colaborare în grup și dezvoltarea stilului empatic de inter-relaționare.

Scopul trainerilor a fost de a atrage tinerii în activități civice și de a crea oportunități de colaborare între mai multe regiuni ale țării,e pentru a spori gradul de interes pentru activitatea de voluntariat.

Următoarele activități de follow-up se vor derula după cum urmează orarul:

Nr.

d/o

Perioada Locația Traineri
  16-18 septembrie 2016 s. Rădoaia, r. Sîngerei Svetlana Capranov; Sergiu Vrabie; Tatiana Trofin
  16-18 septembrie 2016 or. Vadul lui Vodă, Tabăra Perlele Nistrului

Radu Mînzat; Maricica Proca;

Lidia Bruma

  23-25 septembrie 2016 s. Rădoaia, r. Sîngerei Andrei Grosu; Mihai Balan
  30 septembrie-2 octombrie 2016

or. Cahul, r. Cahul

A.O. „Perspectiva”

Aliona Berdilo; Inna Arsenie;

Alexandru Godoroja

  30 septembrie-2 octombrie 2016

or. Soroca, r. Soroca

Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”

Ion Gheorghiță, Dorina Ababii

Fiți alături de noi pentru a vedea cum se vor desfășura următoarele activități pe site-ul: www.millenium.md și www.mts.gov.md

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.

Pentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana, tel. 068093861, sau e-mail: anisoarabezarau@gmail.com