Învățare experiențială în cadrul cursului în Formare de Formatori



IMG 4605În perioada 16-22 august 2016, la Vadul lui Vodă, s-a desfăşurat cea de-a doua săptămînă de training în cadrul proiectului „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret”, implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare ,,MilleniuM”.

Programul de instruire a fost axat pe modulele: design-ul programului educaţional; cooperarea de succes în echipă de formatori; comunicarea eficientă cu alţii.

Participanţii, cei 20 de reprezentanţi ai Centrelor de Resurse pentru Tineri, au aflat ce metode şi instrumente educaţionale pot utiliza în cadrul unui training, cum să creeze un program de instruire bazat pe nevoile de învăţare ale tinerilor, cum să gestioneze dinamica grupului şi care sunt elementele ce alcătuiesc structura unei sesiuni eficiente de training.

De asemenea, participanţii au avut ocazia de a implementa cunoştinţele obţinute la instruire în practică, divizându-se în grupuri mici de lucru, au elaborat programul unei sesiuni de instruire, determinând obiectivele şi rezultatele preconizate ale acesteia, ulterior desfăşurînd cîte o sesiune per grup în cadrul cursului.

Unul dintre beneficiile acestei activităţi practice, a fost faptul că spre finalul fiecărei sesiuni, grupul care a livrat activitatea, a primi feedback de la participanți și formatori.

Revenind la structura unui curs, participanţii au vorbit despre importanţa constituirii unei baze solide a trening-ului, determinând următorii paşi care trebuie urmaţi pentru a livra un training calitativ: determinarea nevoilor participanţilor; construirea programului de training; pregătirea logisticii; livrarea informației şi observarea participanţilor; evaluarea; raportul şi consultanţa.

Odată cu finisarea celei de-a doua săptămîni de instruire din cadrul cursului de lungă durată în Formare de Formatori, participanţii, urmează să desfăşoare un training de 3 zile, pentru tinerii din Centrele de Resurse, pe care le reprezintă.

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este organizat de către Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2016 al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Pentru detalii puteţi contacta coordonatorul de proiect: Bezărău Ana, tel. 068093861, sau e-mail: anisoarabezarau@gmail.com