Părinții elevilor din Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” susțin cauza corpului didactic privind demisia de onoare a doamnei Rodica Guţu, desemnată în funcţia de director al instituţiei



Grupul de Inițiativă Reprezentativ al Părinților

 din Liceul Teoretic ”Dante Aligheri”

 

Comunicat de Presă

18.04.2016, Chișinău - Părinții elevilor din Liceul Teoretic Dante Alighierisusțin cauza corpului didactic privind demisia de onoare a doamnei Rodica Guţu, desemnată în funcţia de director al instituţiei.

Timp de doi ani, corpul didactic al Liceului Teoretic ”Dante Alighierise află în stare de asediu din partea directoarei desemnate a insituției ca urmarea a unui concurs care a fost cu abateri de la normele legale.

”Pe noi puțin ne interesează calitățile manageriale ale doamnei Guțu, atâta timp cât domnia sa nu a reușit în tot acest timp să vină cu un mesaj de conciliere și de colaborare cu profesorii, dar și cu părinții liceului. În plus, aroganța de care a dat dovadă în scurtele momente când venea însoțită de reprezentanții DGETS sau executorul judecătoresc  pentru ași lua în primire ”tronul” (expresie din vocabularul doamnei) ne-a întărit în ideea că unica cale pentru soluționarea situației existente este demisia de onoare a doamnei Rodica Guțu, moment care  i-ar permite să ne demonstreze adevărata sa valoare și că îi pasă cu adevărat de copiii noștri”.

”Noi nu vom permite ca liceul să fie tratat ca otcină personală a unei persoane care considerând că are dreptul legal de a-și revendica postul, limitează în drepturi alte peste 2000 de persoane, elevi, profesori și părinți, și anume dreptul la învățătură, dreptul la libertatea opiniei și exprimării, dreptul la informație, etc.” – spun părinții care au participat la ședința membrilor comitetelor de părinți din liceu.

Pe data de 13 aprilie 2016, în cadrul ședinței membrilor comitetelor de părinți, a fost creat Grupul de Inițiativă Reprezentativ al Părinților din Liceul Teoretic ”Dante Aligheri” care se va implica activ şi direct în examinarea cauzelor conflictului apărut, în soluţionarea acestuia pe cale amiabilă întru instaurarea unui climat moral-psihologic adecvat unei instituţii de învăţământ liceal de nivel înalt din mun. Chişinău.

Pentru informații suplimentare:                                                                                Evelina Parasca, tel.069835427