Consultarea proiectului documentului Strategiei Programului de Granturi Mici a GEF pentru EO6



collage 2016 04 11În conformitate cu decizia Comitetul Naţional de Coordonare a Programului de Granturi Mici  a GEF, Centrul Naţional de Mediu, în parteneriat cu Asociaţia Obştească  „EcoContact”, au fost selectate pentru elaborarea Strategiei Programului de Granturi Mici a GEF pentru Etapa Operaţională 6.

Programul de Granturi Mici a GEF oferă granturi organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor comunitare din țările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă. Programul de Granturi Mici (PGM) este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD și UNOPS. PGM din Moldova a început finanțarea proiectelor în 2013. De atunci, acesta a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru 14 proiecte susținute prin granturi.

Etapa Operațională 6 (EO6) va fi implementată în perioada 2015 – 2018, PGM avînd obiectivul “de a susține în mod efectiv crearea beneficiilor aduse mediului și de a proteja mediul la nivel global, prin intermediul soluțiilor locale și la nivel de comunitate, ce complementează și aduc plus valoare la acțiunile realizate la nivel național și global”.

Astfel, în perioada 11-24 aprilie 2016, proiectul Strategiei Programului de Granturi Mici a GEF pentru EO6 este consultat. Documnetul îl puteţia accesa aici.

Comentariile la Strategie le puteţi expedia până pe data de 24.04.2016 la adresa e-mail cnm@environment.md.

Sigle