Inițiativa CJI privind introducerea educației mediatice în școli



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vine cu noi acțiuni de promovare a educației mediatice pentru consumatorii de media și, în special, pentru elevi.

Astfel, CJI va lansa o campanie de advocacy pentru a promova educația mediatică în școli. În acest sens, va fi realizat un studiu care va identifica oportunitățile de a introduce în curricula școlară disciplina de educație mediatică. Inițiativa CJI va fi analizată în cadrul unui atelier de lucru de către reprezentanți ai învățământului preuniversitar și ai Ministerului Educației.

În luna iulie, CJI va desfășura un hackaton media, eveniment care-și propune să promoveze consumul critic de media cu ajutorul unor aplicații web sau mobile, precum și alte instrumente inovatoare. Mai multe detalii despre aceste evenimente vor fi disponibile începând cu luna mai.

CJI este prima organizație de media care a demarat proiecte de educație mediatică în Republica Moldova.

Aceste activități vor fi realizate în cadrul proiectului ”Consolidarea libertății de exprimare în Republica Moldova” implementat de Centru pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Deutsche Welle Academie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania.