Organizarea şi desfăşurarea activităților în scopul reducerii consecinţelor nefavorabile ale îmbatrînirii populaţiei prin prelungirea "duratei de viaţă sănătoasă şi activă"



Astăzi, 20.03.2016, la Izvoare, Fălești, în incinta Bubliotecii Publice, a avut loc întrunirea cu persoanele de vîrsta a treia în scopul reducerii consecinţelor nefavorabile ale îmbatrînirii populaţiei prin prelungirea "duratei de viaţă sănătoasă şi activă".

Activitatea este partea componenta a proiectului „Dezvoltarea serviciilor integrate de îngrijire socio-medicală la domiciliu şi a voluntariatului în s. Izvoare şi com. Logofteni raionul Făleşti”, implementat de AO „Cuget” din raionul Făleşti, cu sprijinul Fundației Est-Europeane, care implementează Programul „Cetățeni activi, comunități prospere” din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/ DANIDA. 

Componentă educaţională a proiectului îşi propune  promovarea unei imagini a vîrstnicilor ca persoane active, dornice şi capabile de o viaţa socială normală, în ciuda dificultăţilor materiale sau medicale pe care le întampină. Acest lucru va fi realizat prin organizarea diverselor activități, in vederea promovarii creativitatii si atitudinii pro-sociale la varsta senioratului.

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cadrul activității au fost folosite diverse metode: interacţiunea, participarea, tehnica naraţiunii, brainstormingul, descrierea, negocierea, colaborarea care au fost utilizate în funcţie de situaţie.

WP 000039

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorii au multe idei care au fost prezintate; împreună s-a ajuns la o concluzie cu privire la posibilitatea de a transforma ideile respective într-o activitate : Ziua Mondiala a Familiei serbata solemn la Izvoare pe data de 15.05.16.

Cel putin cite 10 beneficiari seniori vor  participă saptaminal la ateliere de lucru manual, corul, teatrului social. Cel putin cite 2 sedinte de grup și cel putin 2 activitati sportive destinate vîrstnicilor, vor fi organizate si desfasurate lunar de catre psiholog împreuna cu asistent medical.

Creșterea nivelului de implicare a persoanelor în etate din s.Izvoare, r. Fălești în activități sociale non-formale, v-a fi un succes al proiectului.

EEF M logo color print use ro

SwedenLogo DanidaLogo Cuget2