Un nou proiect de educație mediatică pentru elevii din Moldova



 Centrul pentru  Jurnalism Independent (CJI) continuă activitățile de educație mediatică pentru  consumatorii de media, în cadrul unui nou proiect lansat în luna martie.

Elevi din mai multe școli și licee din țară vor avea posibilitatea să participe la un nou ciclu de lecții mediatice, pentru a afla cum funcționează mass-media, care este rolul presei în societate, ce reguli trebuie respectate la scrierea unei știri etc. Lecțiile vor fi moderate de profesioniști  media și au drept scop cultivarea gândirii  critice, astfel încât consumatorii  de presă să poată identifica tendințele de manipulare și dezinformare din media.

La fel, CJI va actualiza rubrica ”Media in vizor” de pe portalul www.media-azi.md unde vor fi semnalate abateri de la normele deontologice în materiale jurnalistice.

Tot în cadrul acestui proiect, CJI va organiza și un program de instruire pentru  tinerii jurnaliști, axat pe abordarea etică și profesionistă a subiectelor de interes public în presă.

CJI este prima organizație de media care a demarat proiecte de educație mediatică în Republica Moldova.

Proiectul ”Promovarea educației mediatice și a standardelor profesioniste în presă pentru un public informat” este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI ) în perioada martie-septembrie 2016, cu  sprijinul financiar al organizației  Civil Rights Defenders ( Suedia), partener al CJI.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, avînd scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.