Tinerii iau atitudine față de poluarea apelor



Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se marchează anual la data de 22 martie, Institutul de Formare a Capacităților Profesionale (IFCP) și-a propus organizarea campaniei de sensibilizare socială la nivel național, cu genericul APOCALIPSA APELOR.

Scopul campaniei este de a sensibiliza publicul larg despre problemele reale și stringente de ordin ecologic, cu care se confruntă resursele de apă de pe teritoriul Republicii Moldova și de a lansa un apel de conștientizare în întreaga societate.

Apa, fiind principala sursă de existență, este un patrimoniu național ce trebuie protejat și valorificat într-o manieră sustenabilă, iar neglijența vizavi de problemele ce țin de protecția mediului și de poluare a principalelor bazine acvatice din țară, duce nu doar la iminența unui dezastru ecologic, ci are un grav impact direct și nemijlocit însăși asupra bunăstării și sănătății cetățenilor.

Astfel, IFCP și-a propus colectarea cîtor mai multe poze care să surprindă în imagini aspectul degradant în care au ajuns bazinele de apă de pe întreg teritoriul țării din cauza efectului negativ al poluării.

În acest scop, pentru susținerea inițiativei noastre ne vor veni în ajutor elevii a 4 școli profesionale din republică, instituții partenere ale proiectului „Consolidarea capacităților furnizorilor de pregătire profesională în sectorul apă și canalizare în Republica Moldova (2013-2016)”, implementat de către IFCP cu susținerea financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare. După finalizarea procesului de colectare a imaginilor, vom organiza o expoziție foto cu cele mai sugestive poze făcute de elevi.  Expoziția se va desfășura pe durata lunii martie în trei decade.

Primele zece zile galeria va fi expusă în incinta unei instituții publice a Guvernului, după care urmează a fi etalată în holul Facultății Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova. Într-un final, imaginile vor fi găzduite în una din școlile profesionale din municipiul Chișinău.

Totodată, îndemnăm fiecare cetățean în parte și toată societatea civilă să se alăture acțiunii noastre, prin a ne remite imagini surprinse ce evidențiază problema poluării apelor în Republica Moldov, de o calitate și rezoluție mare, la adresa office@ifcp.md, cu indicarea numelui autorului pozei și locului unde aceasta a fost realizată. Pentru mai multe informații puteți apela la nr. de telefon 069311592.

Persoana de contact – Anatolie Pîrlii, Asistent de Proiect, Responsabil de Comunicare

Articol adaugat de: Victoria Barbulat