Mobilizare comunitară la adaptarea rezonabilă a infrastructurii sociale pentru toţi în raionul Cahul



"ao artena FEE"

 

 

 

 

 

 

Asociația Obștească ”ARTENA” lansează un proiect de mobilizare comunitară "lnfrastructură  socială - adaptată  rezonabil  pentru toţi", în vederea diminuării fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilități locomotorii din raionul Cahul prin promovarea ajustării rezonabile a infrastructurii sociale.

Echipa proiectului și-a propus mobilizarea comunităţilor din raionul Cahul la măsuri concrete spre diminuarea fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii prin facilitarea/îmbunătăţirea accesului fizic la infrastructura socială.

”Activităţile din cadrul proiectului vor încuraja beneficiarii spre exercitarea deplină a drepturilor sale, să treacă peste steriotipul negativist, iar societatea să recunoașcă persoanele cu dizabilități drept cetăţeni activi, care au posibilitatea de a alege şi de a deține controlul asupra propriei vieți”, a precizat Natalia Crasilnicov, președintele AO ”ARTENA”.

În cadrul proiectului se prevede mobilizarea comunității la instalarea pantelor de acces la clădirile de utilitate publică/socială în 5 localități din raionul Cahul. În activităţile din cadrul proiectului femeile şi bărbaţii vor participa în egală măsură, beneficiind la fel de rezultatele activităţilor preconizate.

Acest proiect este realizat de AO ”ARTENA” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul "lnfrastructură  socială - adaptată  rezonabil  pentru toţi", puteţi contacta echipa AO “ARTENA”:

Tel: (373 299) 27617, 25435

Mob: 078361516

E-mail: artena@mail.ru

https://www.facebook.com/artena.md

Persoana de contact: Natalia Crasilnicov