Primele activități în cadrul proiectului destinat persoanelor cu dizabilități intelectuale din Moldova



În perioada 30 Noiembrie- 4 Decembrie, People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Susținerea procesului de transformare a sistemului de îngrijire a persoanelor cu boli mintale și a persoanelor cu dizabilități intelectuale din Republica Moldova”, a găzduit experții cehi Jan Pfeiffer și Pavel Rican. 

În scopul implementării cu succes a proiectului, au fost realizate două ședințe de lucru împreună cu Ministerul Muncii, Protecței Sociale și a Familiei, unde au fost discutate împreună cu viceministrul Boris Gîlcă și reprezentanți ai Agenției Cehe de Dezvoltare prioritățile pentru perioada imediat următoare. 

A fost organizată o vizită de documentare în cadrul instituței rezidențiale beneficiare a proiectului – Bădiceni și împreună cu directorul instituției - Ion Gulica au fost discutate posibilitățile de inițiere a procesului de transformare și dezvolatre a noilor servicii sociale. 

Deoarece vizita experților s-a realizat în Săptămîna Persoanelor cu Dizabilități, angajații proiectului au reușit să viziteze Consiliul Raional Cantemir și satul Baimaclia, partcicipînd la deschiderea oficială a Casei Comunitare pentru 6 persoane cu dizabilități cu sprijinul Keystone Moldova.