Întrunire cu conducerea Consiliului raional Soroca



fotoConsiliul Local al Tinerilor din Soroca l-a avut drept oaspete la ședința din 22 octombrie 2015 pe Președintele raionului Soroca, Mihai Mîțu. La debutul ședinței, tinerii au făcut o scurtă prezentare a Centrului DACIA și a Consiliului Local al Tinerilor, proiectelor și activităților care urmează a fi organizate în perioada actualului mandat 2015-2016.

Mihai Mîțu a adresat doar cuvinte de laudă și încurajare tinerilor consilieri și Centrului DACIA, pentru implicare și spectrul impunător de larg de activități pentru tineri desfăşurate la centru. În timpul discursului său către tineri, președintele și-a adus aminte de anii săi de studii și a precizat că înțelege foarte bine problemele și neajunsurile tinerilor din ziua de azi. “Sunt activități care se organizează tradițional, cum ar fi Comedy Club, Halloween Party, Miss Soroca. Mi-aș dori foarte mult ca, să propuneți activități de promovare al folclorului național și tradițiilor noastre. Cred că tinerii de astăzi au uitat de ele. Din păcate, maturii mai puțin educă în copii spiritul patriotic”, a spus Președintele raionului Soroca, Mihai Mîțu.

La întrebarea tinerilor, de câte ori este dispus să participe la ședințele CLT, Mîțu a menționat că ori de câte ori va fi invitat. “Sala și asistența metodică de care aveți nevoie vă stă la dispoziție. Adresați-vă și fiți activi”, i-a îndemnat pe tineri Mihai Mîțu, care a mai adăugat că, în fiecare zi trebuie de învățat ceva nou, iar poziţia de consilier înseamnă multe oportunități și experiență.

Următoarea ședință a Consiliului Local al Tinerilor din Soroca va avea loc la 29 octombrie 2015, începând cu ora 16.00.