„Săptămîna Europeană a Voluntariatului și în Republica Moldova”



Cairaclia 2

Cu ocazia Săptămînii Europene a Voluntariatului, 5 comunități de la sudul Republicii: Cairaclia, Vulcănești, Cazaclia, Gaidar și Ceadîr–Lunga, implicate în cadrul proiectului: „Promovarea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară în zonele rurale din Găgăuzia” în perioada 15 – 22 septembrie 2015 sau mobilizat pentru activități de voluntariat cu diverse activități de participare și implicare active în comunitate.

Scopul activității a fost de a promova valorile participării civice şi ale voluntariatului printre toate categoriile de vârstă și grupuri de beneficiari, axându-se în special pe tineri și adolescenţi precum și a servit drept un bun exemplu pentru societate. În atmosferă liberă, degajată circa 150 tinerii au acționat în folosul comunităților cu genericul: „Acționăm pentru că ne pasă”.

Activitate le-a oferit posibilitatea de a alege ce doresc să facă, astfel, unii au făcut curat în curtea școlilor și pe terenul din apropiere, alții au facut activități de salubrizare în parcurile din comunitate, reușind să convingă comunitatea că doar împreună pot atinge rezultate vizibile.

Prin participare la această acțiune tinerii au avut posibilitatea de a fi un exemplu demn pentru întreaga țară, deoarece la baza unei societăți progresive stau comunitățile active care servesc drept un mecanism continuu de generare a proceselor participative în comunitate.

Proiectul este realizat cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei în cadrul Programului Transition, implementat de APDAF „SUCCES”, în parteneriat cu Caritas Republica Cehă.