Media-designeri si fotoreporteri participa la un curs de design grafic si fotojurnalism in Polonia



Un grup de 13 media-designeri si fotoreporteri de la ziarele locale si nationale, membre ale Asociatiei Presei Independente (API), participa la un curs de design grafic si fotojurnalism care se desfasoara in Varsovia (Polonia), in perioada 6-12 octombrie a.c.

Timp de o saptamana, angajatii publicatiilor periodice independente din R. Moldova vor studia tehnici noi de machetare a ziarelor si de lucru cu fotografiile in presa. De asemenea, ei se vor familiariza cu ultimele tendinte in designul presei scrise si vor studia experienta Poloniei in acest domeniu. Cursul va fi tinut de trainerii polonezi Jozef Figura, Krzysztof Kozlowski si Andrzej Lange.

Media designerii din R. Moldova vor vizita redactiile publicatiilor „Super Ekspress" si „Newsweek" si se vor intalni cu Marcin Łobaczewski, unul dintre cei mai buni fotoreporteri din Polonia.

Pentru vizita de studiu in Polonia au fost selectati media-designeri si fotoreporteri de la ziarele nationale „Ziarul de Garda" si „Jurnal de Chisinau", precum si de la ziarele locale si regionale „Observatorul de Nord" (Soroca), „SP" (Balti), „Cuvantul" (Rezina), „Cuvantul Liber" (Leova), „Est Curier" (Criuleni), „Ora Locala" (Ialoveni), „Glia Drochiana" (Drochia), „Gazeta de Vest" (Nisporeni").

Vizita de studiu are loc in cadrul proiectului „Ziarul local profesionist ca factor necesar pentru dezvoltarea societatii civile in Moldova", realizat de Democratic Society East Foundation din Varsovia in parteneriat cu API. Proiectul este finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei in cadrul Programului „Polska Pomoc".

Telefon pentru relatii: 22-09-96