A inceput programul de stagii pentru jurnalistii din UTA Gagauz-Yeri



Începand cu 22 septembrie si pana la sfarsitul lunii octombrie a.c., Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) desfasoara un program de stagii pentru zece jurnalisti din UTA Gagauz-Yeri.

Scopul acestor stagii este de a oferi jurnalistilor din UTA Gagauz-Yeri posibilitatea de a prelua din experienta colegilor din alte localitati ale R. Moldova, de a afla detalii despre specificul activitatii acestora si de a contribui la consolidarea relatiilor de colaborare dintre institutiile de presa si jurnalistii din diferite regiuni ale republicii.

Stagiarii sunt angajati ai Companiei publice regionale „Teleradio-Gagauzia” , ai posturilor TV „Ildiz”, „Eni Ai”, „ATV” (or. Comrat) si ai publicatiilor „Edinaia Gagauzia” (or. Comrat) si „Znamya” (or. Ceadar-Lunga). Ei se vor afla, timp de o saptamana, la una din urmatoarele institutii de presa: ziarele „SP” (mun. Balti) si „Cahul Expres” (or. Cahul), Radio „Europa Libera”, posturile de televiziune„TV7” si „PRO TV Chisinau”.

Programul de stagii se desfasoara in cadrul proiectului “Perspectivele crearii mass-media profesioniste si rentabile in UTA Gagauz-Yeri” si este sustinut financiar de Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia si Misiunea OSCE in Moldova.

***

Pentru informatii suplimentare: tel. (022) 21 36 52, 22 75 39, e-mail: coordonator@ijc.md. Persoana de contact: Maria Praporscic, coordonator de programe CIJ.

 

www.ijc.md