Serata de caritate ”VIP Red Party”: să facem fapte bune împreună!



La 17 mai curent a avut loc serata de caritate ”VIP Red Party”, organizată de către asociația obștească ”Inițiativa Pozitiva” și revista ”VIP Magazin”.

În această seară organizatorii au reușit să îmbine incompatibilul – să adune câteva zeci de celebrități la o sărbătoare de nivel înalt, pentru a le povesti cât este de minunat să fii parte a unei mișcări sociale de amploare, cât este de important să conferi afacerii tale o direcție socială și cât este de bine să vii în ajutorul celor care sunt în nevoie. Toleranță, acceptare și implicare – acestea au fost laitmotivele seratei.

Exemplele demne de urmat nu au lipsit – la serată au fost prezenți participanții campaniei ”Faptele bune au culoare”, fiecare fiind premiat cu daruri simbolice pentru contribuția la lupta cu epidemia HIV în Moldova. Este îmbucurător faptul că după serată numărul participanților la campanie s-a majorat considerabil din contul noilor doritori de a deveni parte a acestei campanii sociale unice pentru Moldova.

”În premieră se vorbește despre HIV la un eveniment monden de un asemenea nivel, pentru prima oară această problemă este abordată atât de deschis și cu atâta bunăvoință. Ne-am pregătit minuțios pentru această serată, ne-am străduit să creăm o atmosferă confortabilă și plăcută pentru oaspeți, astfel încât aceștia să plece de la noi cu gândul că HIV nu este o sentință și dacă fiecare dintre noi va face ceva pentru oamenii care trăiesc cu acest diagnostic, vom reuși să schimbăm multe lucruri”, ne-a relatat Rodica Ivtodi, manager PR și advocacy AO ”Inițiativa Pozitivă”, una dintre organizatorii seratei.

MG 8193

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toți doritorii au avut posibilitatea de a-și aduce contribuția la lupta cu epidemia HIV în Moldova, donând mijloace bănești în fondul de ajutorare a persoanelor care trăiesc cu HIV în cadrul campaniei ”Faptele bune au culoare”, precum și de a procura nemijlocit la serată tricouri – polo de culoare roșie, confecționate special pentru acest eveniment. Suma colectată în felul acesta a constituit 23 700 de lei. Toți banii colectați vor di transferați pe contul special al campaniei.

Ruslan Poverga, președintele asociației ”Inițiativa Pozitivă”: ”Pentru noi este foarte importantă colaborarea cu această revistă, în particular cu sectorul de afaceri, reprezentanții căruia sunt cititori ai revistei și care, la rândul lor, cultivă atitudinea societății față de o întrebare sau alta, inclusiv față de persoanele care trăiesc cu HIV. De aceea avem certitudinea că serata de astăzi va deveni un eveniment – cheie, care va produce o schimbare pozitivă de atitudine față de problema HIV și față de persoanele care trăiesc cu HIV”.

În exclusivitate pentru oaspeții seratei a evoluat Ambasadoarea Panglicii Roșii în Moldova, Dara, precum și renumitele interprete Natalia Barbu și Tania Cerga. ”A fi Ambasador al Panglicii Roșii pentru mine nu înseamnă doar a evolua la evenimente de felul acesta, ci și încercarea de a aduce la conștiința oamenilor, prin toate metodele posibile, că HIV nu este o sentință. Cu această maladie poți trăi, crea, iubi și poți fi fericit. Ce fac eu în acest sens? Cânt. Ce puteți face voi? Vă puteți implica în acțiuni de caritate, puteți da dovadă de toleranță și compasiune față de acei care s-au pomenit în această situație dificilă”, și-a împărtășit impresiile Dara.

11295709 766623613455723 7013417773263827173 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oaspeții au rămas mulțumiți de atmosfera binevoitoare, de concertul viu, de noile cunoștințe și de plăcutul sentiment că fiecare a depus un efort pentru realizarea unei scop important – sănătatea și prosperitatea viitoarei generații, o generație fără SIDA, or, o asemenea generație începe anume de la noi.

http://positivepeople.md