Moldova va fi prezentă la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dans din Bodrum



Volunteers 2014                                                                                                                                                                           
În perioada 26-31 mai se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dans din Bodrum, eveniment care va uni dansatori, artişti, jurnalişti şi voluntari din toată lumea! 
 
Pregătirile pentru festival sunt pe ultima sută de metri şi în mai puţin de 3 săptămâni pe scena Castelului din Bodrum şi a Teatrului Antic vor evolua reprezentanţi din peste 40 de ţări. Spectacolele de dans, nopţile interculturale şi parada vor aduna în cadrul Festivalului circa 20.000 de vizitatori.
 
Această manifestare a artei organizată la cel mai înalt nivel şi care a depăşit barierele naţionale, este unică după formă şi manifestare în regiunea Mării Egee. Pe lângă faptul că Festivalul e inclus pe lista evenimentelor culturale UNESCO, mai e şi organizat de reprezentanţi din 23 de ţări europene, care ajută la realizarea acestui eveniment în bază de voluntariat. Sunt 2 săptămâni de organizare, dialog intercultural şi de depăşire a barierelor culturale prin dans.
 
În acest an Festivalul va găzdui 15 voluntari din diferite ţări europene care se vor implica în organizarea evenimentului şi vor promova mobilitatea tinerilor. Moldova va fi şi ea prezentă, cu mândrie va purta tricolorul şi portul naţional voluntara Ana Pacu. Pentru voluntari va fi o experienţă intensă, vor primi cunostinte utile, se vor întâlni cu reprezentanţii comunităţii locale şi internaţionale şi vor lucra cu profesionişti din Turcia.
 
Pentru pregătirea festivalului voluntarii vor lucra cot la cot cu echipa asociaţiei de dans din Bordum. Ei vor fi activ implicaţi în promovarea festivalului, cât şi în prezentarea dansurilor tradiţionale din ţările din care vin şi vor învăţa alte stiluri de dans din toată lumea. Volunarii vor demonstra atât localnicilor, cât şi turiştilor veniţi în Bodrum ce putere poate avea dansul. Trebuie de menţionat că ei vor avea posibilitatea să se afirme în calitate de dansatori profesionişti, de asemenea, să simtă şi să vadă din interior procesul de organizare al unui eveniment de o asemenea anvergură.
 
Alături de reprezentanta Moldovei, Ana Pacu vor fi Mikaela Lindh, Suedia; Fanny Tressou, Tony Chobriat, Franţa; Kateryna Volynska, Ucraina; Magdalena Ladosz, Polonia; Henriett Hobor, Ungaria; Liga Freivalde, Letonia; Irina Nikulina, Rusia; Evaggelia Chilimigra, Grecia; Diana Garanca, Letonia; Eniko Simo, Ungaria; Valeria Radeva, Petya Mihova, Bulgaria; Sarah Lalee, Germania.
 
 

Articol adaugat de: Ana Pacu
Alte articole de la acest autor: