Anunț privind lansarea proiectului „Solidaritate pentru promovarea respectării drepturilor persoanelor cu autism”



 

Loogo SOIRAO SOS AUTISM lansează proiectul „Solidaritate pentru promovarea respectării drepturilor persoanelor cu autism” care are drept scop pe termen lung creşterea nivelului de implicare a părinților copiilor cu autism și a ONG-urilor din domeniu în promovarea respectării drepturilor persoanelor cu autism din Republica Moldova.

Proiectul se va realiza în perioada 15 aprilie 2015 -31 decembrie 2015 şi are drept obiectiv imediat crearea şi consolidarea unei platforme civice pînă la sfîrşitul anului 2015 în vederea promovării şi respectării drepturilor persoanelor cu Tulburări de Spectru Autist (TSA). Proiectul va cuprinde ca arie tot teritoriul Republicii Moldova prin implicarea ONG-urilor din domeniu şi a părinților copiilor cu autism de pe întreg teritoriul țării.

În cadrul proiectului SOS Autism îşi propune crearea Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist din Republica Moldova (FEDRA din RM) ce se va implica la coagularea eforturilor, sporirea profesionalismului şi a gradului de cunoaştere a problemei, va poseda un rol activ în elaborarea, adoptarea, implementarea și monitorizarea politicilor care vizează persoanele cu TSA.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi persoanele cu TSA şi părinţii acestora, care sunt direct cointeresaţi în dezvoltarea şi buna desfăşurare a activităţii FEDRA din RM, cît şi instituţiile statale de nivel central şi local ce vor beneficia de suport în ceea ce priveşte incluziunea persoanelor  cu TSA, ca acestea să-şi poată exercita deplin drepturile şi responsabilităţile în cadrul societăţii.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul „Solidaritate pentru promovarea respectării drepturilor persoanelor cu autism” puteţi contacta echipa proiectului.

Persoana de contact:

Cenușa Artur – asistent de proiect.

Mob. 069292532,

E-mail.: sosautism.rm@gmail.com, cenusaartur@gmail.com.

Acest proiect este posibil datorită suportului financiar din partea SOIR Moldova. Opiniile exprimate aparţin A.O. SOS Autism şi nu reflectă în mod necesar poziţia SOIR Moldova. 

Articol adaugat de: Artur Cenusa