CNM invită iarăși la salubrizare: Campania de salubrizare a malurilor râului Ialpug



Centrul Național de Mediu invită de această dată localitățile amplasate pe cursul râului Ialpug la Marea Salubrizare de Primăvară pe data de 24 aprilie 2015!

Campaniei noastre s-au alăturat primăriile localităților amplasate de-a lungul rîului Ialpug și tinerii care își fac studiile în gimnaziile și liceele în 18 localități din sudul Moldovei, și anume: Javgur, Hîrtop, Grinăuţi Cenac, Dîngeni, Mihăleşeni, (raionul Cimișlia), mun. Comrat, s. Budjac, s. Chirsovo, s. Beșalma, s. Congaz, s. Svetlîi, (UTAG), s. Albota de Sus, Balabani, s. Budăi, s. Vinogradovca, s. Musait, s. Salcia, Novosiolovca, Albota de Jos, Aluatu (raionul Taraclia).

Acțiunea se va desfășura între orele 09.00 și 15.00. Sperăm mult ca elanul celor care s-au alăturat până la acest moment acțiunii să fie molipsitor și să vedem alături de ei mulți alți cetățeni responsabili dornici să-și aducă personal contribuția la curățarea malurilor râului Ialpug.

Echipamentul necesar pentru desfășurarea acțiunii va fi asigurat de Centrul Național de Mediu. De asemenea, Centrul Național de Mediu face un îndemn reprezentanților mass-media să se alăture campaniei și să mediatizeze această acțiune pentru a convinge și mai mulți cetățeni că schimbarea atitudinii vine din responsabilitate și muncă cot la cot, indiferent de domeniul de activitate. Startul acțiunii se va da în fiecare localitate sus-menționată unde echipa CNM te va echipa cu saci și mănuși și optimism pentru a readuce la viață râul Ialpug!

Te așteptăm cu mare drag! Pentru detalii vis-a-vis de orarul salubrizărilor pentru fiecare localitate sus-menționată, vă rugăm să ne contactați la nr.: 022 83 67 27 sau la mob.: 069111863. Persoană de contact: Mihai Mustea, Manager Programe Politici de Mediu.

Campania de salubrizare a râului Ciuhur se va organiza în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.

flagAcest proiect este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.