Formare de formatori în domeniul drepturilor omului



În perioada 28 - 29 martie 2015, în incinta Centrului European de Educaţie "FIDES" a avut loc instruirea în domeniul drepturilor omului a unui grup de pedagogi din instituţiile speciale pentru copii cu deficienţe de auz. În cadrul cursului, profesorii au fost familiarizați cu principiile fundamentale ale drepturilor omului, clasificarea acestora, precum și mecanismele naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului. Profesorii urmează să aplice cunoştinţele şi aptitudinile obţinute, în cadrul orelor de educaţie civică pe care le desfăşoară, adaptând informaţia la specificul grupului cu care lucrează.

"Ideea acestui proiect a pornit din convingerea că învățarea drepturilor omului este un prim pas către respectarea, apărarea și promovarea lor. Este esențial pentru profesori, ca actori-cheie în acest proces, să-și extindă cunoștințele în domeniul drepturilor omului și să contribuie la evitarea încălcării drepturilor fundamentale ale tinerilor cu dizabilități", a menţionat Veronica Căpătici, Coordonatoarea proiectului.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului "Aducem Drepturile Omului mai aproape de Elevii cu Dizabilităţi", implementat de către Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova graţie suportului financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

acsm.moldova@gmail.com

+373 69 291790

ACSM SUA