Violonista Patricia Kopacinskaja a concertat pentru a sustine copiii Moldovei



violonista.jpgAproape 3500 de copii din intreaga lume au participat, incepand cu 25 iulie – 7 august, la Festivalul Menuhin din orasul Gstaad, Elvtia cu cele mai deosebite si inspirate melodii instrumentale. Evenimentul a ajutat copiii sa fie auziti si sa promoveze cauzele sociale ale copiilor, sa protejeze semenii aflati in situatie de risc, in special copiii strazii si cei maltratati.

Violonista Patricia Kopatchinskaja, moldoveanca si ambasadoare a Terre des hommes - Moldova in Elvetia, a concertat printre cei mai renumiti compozitori clasici din Europa. Vioara Patriciei a frapat inimile a mii de spectatori care au contribuit prin prezenta la sustinerea actiunilor de protectie a copiilor nevoiasi din Republica Moldova. La fel, evenimentul din 3 august a adunat prin sine si vocile celor 2000 copii in risc, beneficiari ai proiectului „Fii Ajutor copiilor Tarii” (FACT).

Unul dintre partenerii festivalului a fost Terre des homes, Lausanne, reprezentanta acesteea in Moldova activeaza deja de 3 ani la consolidarea autoritatilor publice si reprezentantilor societatii civile din comunitate intr-un Consiliu Local pentru Protectia Drepturilor Copilului din 3 raioane (Soroca Ungheni si mun Chisinau). Doar un sistem local pentru protectia drepturilor copiilor bine organizat si responsabil poate imbunatati conditiile familiei si copilului, fiind aproape de fiecare copil neglijat, abuzat, exploatat si traficat.

Pentru informatii suplimentare despre festival, puteti accesa www.patkop.ch