Universitatea Ideala



idealuni.jpgÎn perioada 4-9 August, 2008, Alianta Studentilor din Moldova a organizat scoala de vara pentru studenti „Universitatea Ideala”  la care au fost prezenti 70 de reprezentanti din 12 institutii de invatamint superior din Republica Moldova. Proiectul este finantat de catre Ambasada Statelor Unite in Republica Moldova.

Scopul proiectului constituie dezvoltarea continua a comunitatii studentesti prin educatie. Scoala de vara a reprezentat o combinatie de seminare si traininguri ce tin de educatia non-formala, schimbul de experienta dintre studentii din diferite universitati din tara si de peste hotare din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania si Uniunea Nationala a Studentilor din Lituania si simularea dezvoltarii pe studentilor pe plan individual si in cadrul organizatiei.

În cadrul „Universitatii Ideale” au fost abordate astfel de teme ca scrierea CV-urilor si a scrisorilor de motivare, negociere, trecerea unui interviu cu succes, dezvoltarea abilitatilor de lider si de lucru in echipa, problemele cu care se confrunta studentii in cadrul institutiilor.

Pe parcursul a celor 6 zile participantii scolii au incercat sa modeleze o Universitate Ideala prin studierea si analiza sistemului de invatamint superior din Republica Moldova, aplicarea abilitatilor de lider pentru solutionarea anumitor probleme identificate tot de ei si simularea lucrului organelor de autoguvernare studenteasca din cadrul universitatilor. Toate aceste activitati, propuneri si idei au fost inglobate intr-un film regizat si montat de studentii „Universitatii Ideale”.

Aceasta scoala de vara face parte din proiectul „Împreuna pentru Studenti si Democratie” initiat de Alianta Studentilor din Moldova, realizat printr-o serie de seminare orientative pentru traineri si pentru studenti pe parcursul anului 2008.

Proiect finantat de catre Ambasada Statelor Unite in Republica Moldova

Sursa: DemocracyGrantsMoldova@yahoogroups.com