Consilile locale de tineri vor beneficia de granturi mici



Consilile locale de tineri, 27 la numar, vor beneficia de granturi mici in valoare a cate 300-700 dolari. Acestea vor fi distribuite ca urmare a unui concurs organizat in cadrul proiectului Bancii Mondiale si UNICEF „Abilitarea Socio – Economica a Tineretului” (PASET), transmite Info-Prim Neo.

Potrivit Ministerului Educatiei si Tineretului, in cadrul programului sunt finantate proiecte generatoare de profit sau non-profit, ce vor aduce beneficii comunitatii. Proiectele presupun activitati in domeniul ocrotirii sanatatii, protectia mediului, tehnologii informationale, mass-media, comunicare, activitati sportive, cetatenie activa etc.

In total au fost propuse 49 de propuneri de proiect. Criteriile de selectare a celor 27 de beneficiari au fost capacitatile consiliilor, motivarea, rezultate asteptate, procesul de implementare, durabilitate.

Proiectul „Abilitarea Socio-Economica a Tineretului” este implementat de Ministerul Educatiei si Tineretului. Acesta isi propune consolidarea capitalului uman si social, reducerea saraciei in mediul tinerilor, prin oferirea de oportunitati tinerilor de a deveni agenti ai schimbarilor pozitive in comunitatea lor.

www.info-prim.md