Spectacol de siguranță rutieră pentru copiii din orfelinatul “Preafericitul Iosif”



La data de 24 noiembrie 2014, ora 15.00, Automobil Club din Moldova  și teatrul pentru copii “Foișor Fermecat” organizează spectacolul de siguranță rutieră “Alex în oraș” pentru copiii din orfelinatul Casa Copilului “Preafericitul Iosif”, mun. Chișinău, str. Onisifor Ghibu 4/2.

 

“Alex în oraș” este un proiect social, finanțat de Federația Internațională de Automobilism și Fundația FIA, și are drept scop: reducerea numărului accidentelor rutiere ce implică copiii, prin intermediul educației rutiere și acțiunilor de profilaxie rutieră.

 

Orice copil are dreptul la o copilarie fericită şi sigură. Siguranţa în stradă este primordială pentru copilaşi, avînd în vedere numărul impunător de unităţi de transport din capitală, precum şi numărul de accidente rutiere cu implicarea copiilor. Este foarte important ca aceştia să înveţe regulile principale de circulaţie prin metoda cea mai plăcută lor, şi anume – teatrul de păpuşi.

La finele spectacolului, copiii din orfelinat vor primi în dar reflectorizante pentru pietoni, baloane și dulciuri.

În anul 2013 au fost înregistrate 485 accidente rutiere cu implicarea copiilor, în care 21 copii și-au pierdut viața, iar 545 au fost grav traumatizați.

Suportul mass-media va ajuta la salvarea copiilor pe drumurile Republicii Moldova!

Pentru informații contactați-ne:

Olga Popușoi, 069400731, 0 22 292503, office@acm.md

Tatiana Mihailova, 069007040, mihailovat@yahoo.com

www.saferoads.md

ACM      logo easst