Reporterii Europeni s-au intalnit cu Ambasadorul Ungariei la Chisinau



La 31 iulie a.c., membrii Retelei de jurnalisti „Reporter European”, creata de Asociatia Presei Independente (API), s-au intalnit cu E.S. Domnul György Varga, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Ungare la Chisinau.

Excelenta Sa le-a vorbit jurnalistilor despre activitatea Centrului Comun de Vize de pe langa Ambasada Republicii Ungare la Chisinau si despre relatiile bilaterale moldo-ungare. Oficialul a mentionat ca in perioada 1 mai – 29 iulie a.c., la Centrul Comun de Vize au fost depuse cu circa 40 la suta mai multe cereri de viza comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, in perioada 1 ianuarie – 1 iunie a.c., numai 4,2 la suta din cereri de viza au fost respinse, iar din 1 iunie pana in prezent, odata cu inceperea sezonului turistic, acest indicator a crescut pana la 12 la suta. Peste 44 la suta din vize au fost eliberate gratuit.
E.S. Domnul György Varga a mai declarat ca la mijlocul lunii septembrie a.c. Centrul Comun de Vize va avea un sediu mai incapator, iar pana la sfarsitul anului curent la Centrul Comun de Vize ar putea sa mai adere alte 3-5 state.
„Reporterii europeni” s-au aratat interesati sa afle opinia Domnului György Varga referitor la eficienta reformelor realizate de Republicii Moldova, la sanse tarii noastre de a adera la Uniunea Europeana etc.

Reteaua de jurnalisti „Reporter European” a fost creata de Asociatia Presei Independente (API) cu suportul Fundatiei Soros-Moldova. Din Retea fac parte 12 jurnalisti din mass-media nationale si locale.

 

Telefon pentru relatii: 22-09-96