Promo-LEX: selectarea Observatorilor pe Termen Scurt a luat sfârșit



Logo PROMOLEX romanaAsociația Promo-LEX anunță că perioada de selectare a Observatorilor pe Termen Scurt din cadrul Efortului de Monitorizare pentru Alegerile Parlamentare 2014 a luat sfârșit.

În perioada septembrie-noiembrie au fost selectați în jur de 2400 de observatori naționali, iar 2004 dintre aceștea sunt deja acreditați de Comisia Electorală Centrală. În ziua alegerilor, Promo-LEX va delega câte un observator static pe termen scurt în fiecare secție de votare. Toți observatorii delegați vor raporta constatările într-o formă standardizată în baza observării din Ziua alegerilor.

Cu această ocazie, echipa Promo-LEX aduce mulțumiri tuturor cetățenilor care și-au manifestat activismul civic dorind să participe în cadrul monitorizării alegerilor din 30 noiembrie.

Efortul de Monitorizare Promo-LEX este unul neutru și echidistant față de toți concurenții electorali și autoritățile centrale, locale și electorale, nu este un organ de anchetă și nu își asumă obligația expresă de a proba constatările observatorilor. Proiectul beneficiază de asistență financiară din partea USAID, Consiliul Europei, National Endowment for Democracy, Fundația Stefan Batory și NDI.