Procesul de faciltare a educației de calitate continuă



Un număr de 47 de profesori din 3 școli din Republica Moldova (s. Gribova, r-ul Drochia, s. Zîrnești, r-ul Cahul, și or. Hîncești) au participat în perioada 27-29 octombrie la cursurile de formare și dezvoltare a capacităților pentru îmbunătățirea procesului de predare din școlile respective.

fotoAvînd ca expert principal pe dna. Daniela State, specialist în cadrul Centrului Educațional PRO DIDACTICA din or. Chișinău, profesorii și-au consolidat cunoștințele privind desfășurarea procesului de tutoring și facilitare a temelor de acasă în cadrul proiectului „Educație Plus”. Un accent special în cadrul acestui ciclu de formare a fost pus pe subiecte legate de „Managementul conflictului”.

Este de menționat că subiectele abordate au fost solicitate de însăși profesorii celor 3 școli implicate în proiect în cadrul sesiunilor precedente. Astfel s-a analizat conflictul din perspectiva academică, care este natura și tipologia conflictelor, metode eficiente de negociere a conflictelor în cadrul școlii, precum și construirea relațiilor elev-profesor, elev-elev, părinte-profesor etc.

Vă reamintim că „Ograda Noastra” ONG implementează programul pilot de a vouchere educaționale din anul 2009, iar cadrele didactice din cele 3 comunități vor beneficia de instruire calificată în perioada 2014-2016.

Proiectul „Educație Plus II”este realizat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG și partenerii cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Mai multe despre acest proiect aici.