SENSIBILIZARE IN DOMENIUL PREVENIRII TRAFICULUI DE FIINTE UMANE LA BALTI



Un eveniment de sensibilizare in domeniul prevenirii traficului de fiinte umane s-a desfasurat, in seara zilei de 25 iulie, la Balti. Evenimentul cu genericul „Daca nu tu, atunci cine va rupe lantul traficului?” a fost organizat in aer liber, comunica Agentia DECA-press.

Prin aceasta masura, organizatorii intentioneaza sa atraga atentia asupra pericolelor de a fi traficat si cine poate fi traficat. Pe parcursul evenimentului, au fost organizate mai multe concursuri de genul: „Cel mai bun slogan”, „Mituri si realitati despre traficul de fiinte umane”, precum si o tombola. De asemenea, organizatorii au demonstrat si un spot social.

Desi tema traficului de fiinte umane nu a fost abordata activ in presa, la eveniment au fost decernate premii pentru jurnalistii din Balti, Falesti, Floresti, Glodeni, Rascani si Sangerei care au scris materiale la tema.

Evenimentul de sensibilizare in domeniul prevenirii traficului de fiinte care s-a desfasurat la Balti a fost organizat de Asociatia Medicii Lumii (Médecins du Monde) in parteneriat cu Organizatia Onoare si Dreptate Femeii Contemporane.

Asociatia Medicii Lumii implementeaza un proiect de prevenire a traficului de fiinte umane si asistare a victimelor traficului din iulie 2007. Pana acum, de asistenta sociala, medicala si psihologica au beneficiat 130 de potentiale victime si circa 70 de victime directe si indirecte.