ECOLOGISTII ISI FAC GRIJI PENTRU RAUL NISTRU



Asociatia Internationala Ecologica a Pastratorilor Raului „Eco-Tiras” este ingrijorata de faptul ca Guvernul Moldovei si Guvernul Ucrainei au pregatit in secret Acordul privind asigurarea functionarii nodului hidrotehnic complex Nistrean, transmite Agentia DECA-press.

In cadrul conferintei de marti, Ilia Trombitki, presedintele „Eco-Tiras”, a spus ca complexul include barajele lacului de acumulare Dnestrovsk, lacul tampon Naslavcea si Statia de acumulare prin pompare, care este in constructie.
„Proiectul a fost pregatit in secret, fara a consulta societatea civila. Noi l-am obtinut si cerem Guvernului sa nu-l semneze in forma care este, caci apa raului Nistru va fi poluata si mai mult”, a precizat expertul.


Trombitiki crede ca proiectul de Acord trebuie sa includa recunoasterea influentei negative considerabile a complexului hidroenergetic nistrean asupra raului Nistru. Potrivit lui, documentul trebuie sa contina prevederi clare cum poate fi raul Nistrul protejat si care va fi rolul Ucrainei in acest caz.

DECA-press