Târgul locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi desfășurat în premieră la Chișinău



La data de 23 octombrie 2014, în incinta Centrului ARTICO din Chişinău, a avut loc Primul Târg al Locurilor de Muncă pentru Persoane cu Dizabilităţi. Activitatea a fost organizată de Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) în parteneriat cu Centrul OSORȚ din Tiraspol, în cadrul proiectului "Spune NU discriminării", realizat cu suportul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

La eveniment au participat 25 de agenți economici, care au prezentat peste 600 de locuri vacante, în diverse domenii. Circa 200 de persoane cu dizabilități de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai 17 organizații neguvernamentale, au vizitat Târgul. Tinerii au discutat cu agenții economici, au făcut cunoștință cu oferta de locuri de muncă, au primit multe materiale informaționale, iar o parte din ei au stabilit și interviuri cu potențialii angajatori.

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată publicația ”Ghidul tău: Nediscriminarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități”. Broșura a fost publicată în cadrul programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Mai multe ONG-uri au prezentat lucrări confecționate de persoane cu dizabilități la expoziția organizată în cadrul Târgului. La fel ca întreg evenimentul, expoziția și-a propus să promoveze talentul și creativitatea persoanelor cu deficiențe.

”Acest eveniment este un început plin de speranțe. Ne-am dorit enorm să inițiem dialogul între persoanele cu dizabilități și potențialii angajatori. Considerăm că pentru un impact mai mare, sunt necesare anumite măsuri complementare care să contribuie la integrarea profesională a persoanelor cu deficiențe, fie că este vorba de campanii de informare pentru angajatori sau consiliere, informare și orientare vocațională constantă pentru persoanele cu dizabilități” a menționat Veronica Căpătici, coordonatoarea proiectului ”Spune NU discriminării”.

Scopul evenimentului a fost de a oferi persoanelor cu dizabilități oportunitatea de a participa pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Asociația Copiilor Surzi din Moldova

E-mail: acsm.moldova@gmail.com

Telefon: 022 28 17 01; 069291790

FireShot Screen Capture 008 - anexa - victoria capaticigmail com - Gmail - mail google com mail u 0 inbox 146c7c81206a01db projector1