Lansarea Proiectului SENSoR şi Atelierul de Lucru “Inspecţia şi Evaluarea Siguranţei Rutiere”



sensor2

 

 

 

 

 

Lansarea Proiectului SENSoR şi Atelierul de Lucru "Inspecţia şi Evaluarea Siguranţei Rutiere"

28-29 Octombrie 2014, Chişinău, Moldova

Automobil Club din Moldova are deosebita onoare să Vă invite la evenimentul de lansare al proiectului SENSOR - Drumuri sigure de vecinătate pentru Europa de Sud Est în Republica Moldova, care va avea loc la data de 28 Octombrie, în sala de conferinţe a hotelului „Vispas".

Proiectul Drumuri sigure de vecinătate pentru Europa de Sud Est (SENSOR) are la bază cooperarea remarcabilă între cluburile automobilistice, institutele de cercetare și autoritățile responsabile. Proiectul SENSOR este co-finanțat de Comisia Europeană și Programul Transnaţional de Cooperare al Europei de Sud-Est. Acesta din urmă este un instrument unic care, în cadrul Obiectivului de Cooperare Teritorială al Politicii Regionale, are drept scop îmbunătățirea integrării și competitivității unei zone complexe şi diverse. Programul Europei de Sud-Est susţine dezvoltarea de parteneriate transnaționale în domenii de importanță strategică, în vederea îmbunătățirii procesului de integrare teritorială, economică și socială și de a contribui la coeziunea, stabilitatea și competitivitatea regiunii. În acest context, programul urmărește să realizeze proiecte de înaltă calitate, orientate spre rezultate cu caracter strategic, relevante pentru aria programului.

SENSOR este coordonat de către Make Roads Safe Hellas (Grecia) și reunește parteneri din 8 țări ale Europei de Sud Est - Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova, Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Bosnia și Herțegovina.

Obiectivul proiectului SEE SENSOR este "de a construi o Europă de Sud-Est fără drumuri cu risc sporit". În contextul abordării sistemului sigur, cu acțiune complementară simultană în vederea îmbunătăţirii comportamentului participanţilor la trafic, construcţia vehiculelor și infrastructura rutieră, scopul acestuia este de a salva cît mai multe vieţi omeneşti cu resursele financiare disponibile. Pentru mai multe detalii rugăm să accesaţi www.sensorproject.eu

La data de 29 Octombrie, va fi organizat atelierul de lucru "Inspecţiile Programului de Evaluare a Drumurilor şi Siguranţei Rutiere", care este organizat în cadrul acestuia special pentru instruirea inginerilor în drumuri din Republica Moldova.

Acest proiect este o continuare a proiectului EuroRAP în Republica Moldova lansat în 2010, cu suportul Guvernului. În cadrul acestuia mai mult de 2500 de km din reţeaua de drumuri a Moldovei a fost evaluată, iar recomandările necesare – elaborate (detalii aici http://goo.gl/T5m2TA).

La eveniment vor participa autorităţile responsabile din domeniu, precum viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Secretarul General al Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în construcţia drumurilor din Republica Moldova.


Evenimentul va avea loc la data de 28-29 Octombrie, în sala de conferinţe a hotelului "Vispas", str. A. Lăpuşneanu 26, cu începere:

28 Octombrie „Lansarea SENSOR" - ora 11:00
29 Octombrie – Atelier de Lucru pentru ingineri - ora 9:00.

Persoană de contact - Virginia Mandalac, Automobil Club din Moldova, Tel: 022200012, Mob: +37369529050,
Email: virginia.ust@gmail.com

Vă aşteptăm!