Anunț privind lansarea proiectului Creșterea gradului de participare a persoanelor cu dizabilități în procesele de politici publice



În perioada 01 octombrie 2014 – 30 septembrie 2017, Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități (CAJPD) cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și FHI 360, va implementa proiectul „Creșterea gradului de participare a persoanelor cu dizabilități în procesele de politici publice”.

Scopulproiectului constă în creșterea capacităților OSC-urilor din domeniul dizabilității de a influența politicile publice și de a reprezenta mai eficient interesele constituenților, în relațiile cu autoritățile publice la nivel central și local.

Obiectivele principale ale proiectului sunt:

  • Consolidarea capacităților OSC din domeniul dizabilității, în realizarea campaniilor de advocacy, participarea la procesele de politici publice și mobilizarea constituenților.
  • Consolidarea capacităţilor CAJPD în planificarea organizațională și diversificarea surselor de finanțare.

Activitățile principale ale proiectului constau în:

  1. Instruirea OSC-urilor în advocacy și mobilizarea constituenților.
  2. Coaching în implementarea activităţilor de advocacy oferit OSC-urilor din domeniul dizabilității.
  3. Realizarea campaniilor de advocacy de către OSC-urile partenere.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi 32 OSC-uri din domeniul dizabilității, iar beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt persoanele cu dizabilităţi şi membrii familiilor acestora, societatea, organizaţiile ce activează în domeniul drepturilor omului și autorităţile publice locale şi centrale.

 

Pentru informații suplimentare: tel./ fax.: 0 – 22 -28 70 90,

email: info@advocacy.md; consultant_juridic@yahoo.com

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparţin Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități (CAJPD) şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.