Lansarea proiectului “Trasee Turistice in Regiunea Marii Negre” BSB – TOUR



Безымянный

Centrul de Consultanta Ecologica Cahul (CCE Cahul), anunta inceperea proiectului intitulat “Trasee Turistice in Regiunea Marii Negre” BSB – TOUR (Tourism  Paths of the Black Sea Region” BSB-TOUR) (MIS-ETC Code 2627) la 1 ianuarie 2014, proiect care are ca scop stabilirea unei cooperari durabile intre organizatii partenere din tari diferite pe diverse aspecte sociale, economice si regionale, in vederea dezvoltarii economice, sociale si turistice pe baza resurselor comune.

Proiectul, finantat prin Programul Operational Comun (POC) pentru “Bazinul Marii Negre 2007-2013” cu un buget total de 790,210.60 Euro, este coordonat de catre Region of Central Macedonia, Grecia si are ca parteneri organizatii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Bulgaria, Armenia si Turcia, respectiv: Centrul de Consultanta Ecologica Cahul (CCE Cahul) - Republica Moldova, State development of environmental protection – Ucraina, International Center for Caucasus Tourism – Georgia, NGO Agricola – Ucraina, District Government of Burgas – Bulgaria, Armenian State Agrarian University – Armenia, East Marmara Development Agency – Turcia.

Pe o durata de 24 de luni, partenerii de proiect vor coopera in domeniul crearii retelelor de turism in vederea promovarii initiativelor de dezvoltare a turismului comun si a produselor traditionale, prin:

  • Crearea unei retele dintre toti actorii turistici din regiune pentru dezvoltarea durabila a turismului in bazinul Marii Negre.
  • Sporirea beneficiilor producatorilor de produse traditionale prin crearea unei retele transfrontaliere.
  • Organizarea de evenimente pentru a promova in comun produsele lor pe piata europeana si pe cea a bazinului Marii Negre.
  • Promovarea gustarilor traditionale si a bucatariei din regiunea Marii Negre.
 
 

Rezultatele asteptate ale proiectului:

  • Cresterea economica prin dezvoltarea activitatilor turistice; este de asteptat sa fie atins un nivel ridicat de recunoastere a produselor traditionale din regiune si o crestere a fluxului de turisti in regiune.
  • Sporirea activitatii operatorilor de turism si stabilirea unor tipuri noi, moderne de turism in regiunea selectata, cum ar fi turismul rural si culinar.
  • Imbunatirea Balantei Comerciale.
  • Stabilirea unei mai bune relatii si comunicari intre organizatiile din tarile bazinului Marii Negre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacte: tel/fax: 0299 21478; e-mail: cce_cahul@yahoo.com    

Common borders. Common solutions.

jos