Împreună pentru alţii: Misiunea Socială „Diaconia” dă startul Taberelor Solidarităţii 2014



Astăzi, 28 iulie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei dă startul Taberelor Solidarităţii 2014.

Prima tabără se desfăşoară în satul Boghenii Noi (r-nul Ungheni). Un grup mixt de voluntari moldoveni şi italieni vor da viaţă acestui scenariu planificat din timp.

În prima parte a zilei, voluntarii „Diaconiei” şi voluntarii italieni vor organiza activităţi pentru copii, iar în a doua jumătate, vor realiza activităţi sociale, ajutând bătrânii în treburi gospodăreşti. Timp de o săptămână, copiilor li se vor propune jocuri în aer liber şi jocuri de interior, activităţi sportive, concursuri, astfel, ei având posibilitatea de a se bucura de o tabără de vară la ei acasă.

Nadejda Florea, coordonator de proiect: „Taberele Solidarității  promovează voluntariatul și motivează implicarea tinerilor în viața comunității. Prin intermediul acestui proiect e posibilă coeziunea a două grupuri ce vorbesc limbi diferite şi au diferite culturi.”

Cristina Nosatîi, voluntar ce participă la organizarea taberelor: „Mă implic pentru prima dată în acest proiect. Îmi place să activez în echipă, să desfăşor diferite jocuri pentru copii. Sunt o fire sociabilă, foarte activă, de aceea sunt sigură că îmi va reuşi să interacţionez cu copiii, astfel, alegându-mă cu o experienţă frumoasă.”

Cristina Iovu, voluntar ce participă la organizarea taberelor: „Un an întreg am aşteptat aceste tabere. M-am pregătit temeinic pentru desfăşurarea lor, participând şi la formarea organizată de  „Diaconia”. Împreună ne vom bucura de o tabără minunată, pentru că echipa de voluntari dispune de calităţile şi abilităţile necesare: răbdare, entuziasm, pricepere şi spirit de iniţiativă.”

Proiectul este implementat pentru al 9-lea an consecutiv și, de această dată, va fi  desfăşurat în localitățile: Boghenii Noi (r-nul Ungheni), Ucrainca (r-nul Căuşeni) şi Feteşti (r-nul Edineţ). Este implementat cu susținerea Caritas Ambrosiana (Italia), Bambini in Romania și parohiile Mitropoliei Basarabiei din localitățile unde sunt organizate taberele.