Aproximativ 25 800 Kg de deșeuri colectate în urma campaniei ecologice „Companii ECO”



moldrec-1-row-description 

Echipa Asociației pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) MoldRec, în parteneriat cu compania RecWaste, a organizat în perioada 1-30 aprilie 2014, acțiunea – „Companii ECO”. Acțiunea sa adresat tuturor instituţiilor de stat şi companiilor private, venind cu soluţia de debarasare gratuită de deşeurile electrice și electronice pe care le dețineau.
 
Scopul campaniei a fost implicarea instituțiilor de stat cât și a companiilor private în acțiuni sociale cu privire la  creşterea gradului de reciclare şi de valorificare a resurselor materiale cât și intensificarea eforturilor celor implicaţi în procesul de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice în vederea gestionării ecoraţionale a acestora (tratare, reciclare, neutralizare).
 
În urma acțiunii întreprinse au fost colectate aproximativ 25 800 kg de deșeuri electrice și electronice de la 40 de instituții de stat și companii private cum ar fi: Draexlmaier Automotive, REC Moldova, ProCredit Bank, Agentia Nationala pentru Reglementare in Comunicatii (ANRCETI), Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Coca-Cola, Ambasada Britanicà, Starnet, Steinel Electronic, Union Fenosa, Directia Tehnolgii Informationale, Moldovagaz, Spitalul Clinic Republican, Banca de Economii, Efes Vitanta, MoldData, Camera Înregistrării de Stat, Ministerul Agriculturii, ENERGBANK, UNDP Moldova, Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, BEMOL Retail,  Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu etc.
 
Dorim sa transmitem mulțumiri companiilor care au beneficiat de oportunitatea de a se debarasa corect și ecorațional de deșeurile nocive stocate. Colectarea selectivă înseamnă în primul rând responsabilitate față de mediu și respect pentru cei din jur. Aceasta era una din ideile principale a campaniei: să creăm o deprindere care nu ține doar de ecologie, ci și de îmbunătățirea calității vieții atât acasa cât si la locul de muncă.” declară, Iulian Gamureac, Președintele Asociației MoldRec.
 
Toate companiile și instituțiile participante în cadrul acțiunii au primit setul de documente legale care să ateste faptul că prin participarea la acestă campanie, şi-au îndeplinit obligaţiile legale și morale de gestionare a deşeurilor electrice.
 
Această campanie a demonstrat încă o data că lucrurile în Republica Moldova se schimba spre bine. Am fost primiți cu brațele deschise de către toate instituțiile și companiile înscrise în campanie, problema deșeurilor istorice fiind una destul de actuală și nu în ultimul rând gravă. Numărul întreprinderilor inscrise cât și cantitatea colectată demonstrează ca e nevoie de o schimbare cât mai rapidă, atât în gândirea oameilor, cât și în legislația cu privire la responsabilitatea extinsă a producătorului. 
Cu siguranță vom mai lansa astfel de acțiuni și suntem deschiși către orice colaborare în acest sens cu oricare instituții sau organizații interesate în astfel de activități.”,  a declarat Marcela Friptu, Vice-președinte Moldrec.
 
MoldRec a fos înființată la începutul anului 2013 ca organizație non-profit și prin acțiunile sale a contribuit la colectarea a peste 60 000 de kilograme de deșeuri electronice.
 

Comunicatul de presa, pozele si alte materiale puteti accesa AICI.

Va multumim pentru LIKE la pagina noastra de Facebook.