Start procesului de planificare strategică



În 14 oraşe din Republica Moldova s-a dat startul procesului de planificare strategică. Până la sfârşitul anului în aceste localităţi vor lucra echipe de specialişti, experţi în diferite domenii, reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri care, de comun acord, vor elabora strategiile locale de dezvoltare socio-economică până în anul 2020. Activităţile se desfăşoară în cadrul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova este coordonat de Compania americană CHEMONICS INTERNATIONAL INC cu suportul Agenţiei Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare (USAID).

În perioada 15-23 mai, curent au fost desfăşurate primele ateliere în cadrul cărora au fost formate structurile de lucru şi de coordonare a procesului, a fost efectuată analiza actorilor locali şi stabilită componenţa grupurilor sectoriale. În total la activităţile date au fost implicaţi peste 400 de beneficiari din oraşele Cahul, Leova, Faleşti, Soroca, Criuleni, Cimişlia, Glodeni, Anenii Noi, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Floreşti, Donduşeni şi Rîşcani.

În același proiect, încă cinci centre raionale vor beneficia de asistenţă la elaborarea cadrului strategic şi a componentei Eficienţa energetică din cadrul strategiilor locale de dezvoltare deja existente.

Proiectul este realizat de Centrul CONTACT în parteneriat cu Centrul Pro Comunitate şi Agenţiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru şi Sud.

Persoana de contact: Vasile Cioaric, coordonator de program al Centrului Contact.
Tel: 22/233947.