Investiţie de 400.000 lei în infrastructura de Internet pentru şcoli



StarNet anunţă o nouă investiţie în modernizarea tehnologică a şcolilor din Moldova. Partener strategic al proiectului iniţiat de Ministerul Educaţiei ”Un calculator pentru fiecare elev”, compania StarNet a realizat conexiuni de ultimă generaţie pentru 6 instituţii de învăţământ din ţară. Este vorba de două licee din Chişinău (”Ion Creangă” şi ”Gaudeamus”) şi câte unul din Hânceşti (”Mihai Eminescu”), Cimişlia (”Mihai Eminescu”), Călăraşi (”Mihail Sadoveanu”) şi Soroca (”Constantin Stere”), care au acum acces gratuit la Internet prin fibră optică cu terminale de 1Gb. Investiţia companiei în construcţia reţelelor şi conectarea instituţiilor totalizează în acest moment peste 400.000 lei.
 
”Pentru StarNet implicarea în acest proiect al Ministerului este una firească. Menţinem şi dezvoltăm deja de 5 ani un proiect similar în domeniul ”e-learning” – platforma Liceu.md, în care am investit peste 230.000 de euro. ”Un calculator pentru fiecare elev” este o nouă şansă pentru şcolile din Moldova de a se moderniza şi a integra noile tehnologii în procesul de studii. Am ţinut neapărat să le oferim cele mai bune soluţii, de aceea ne putem mândri cu faptul că avem şcoli care au reţele de capacităţi foarte mari, aşa cum au doar câteva instituţii din ţările dezvoltate”, Alexandru Machedon, Preşedinte Concern, StarNet.
 
Proiectul ”Un calculator pentru fiecare elev”  iniţiat de Ministerul Educaţiei, face parte din Strategia ”Educaţia 2020” şi presupune dotarea elevilor din clasele a 10-a, din 10 şcoli din Moldova, cu calculatoare şi acces la Internet. Elevii din şcolile selectate vor beneficia de instruire asistată de calculator atât la lecţii, cât şi pentru pregătirea individuală, iar profesorii vor utiliza tehnologiile informaţionale şi de comunicaţie în procesul de predare. În continuare, proiectul va presupune integrarea în procesul de studiu a manualelor şcolare şi a altor materiale didactice în format electronic, astfel încât elevii vor accesa tot necesarul pentru lecţii de la calculator.
 
Instituţiile de învăţămînt beneficiare au fost selectate pe bază de concurs,  criteriile de evaluare fiind disponibilitatea comunităţii şcolare de a utiliza zilnic calculatorul în procesul educaţional, nivelul de pregătire al profesorilor în domeniul tehnologiilor informaţionale, disponibilitatea instituţiei de a trece la notarea elevilor în format digital (registrul electronic), acceptul părinţilor. În procesul de selectare s-a ţinut cont şi de limba de predare, aplicarea cu succes a practicilor de educaţie incluzivă şi distribuirea geografică, astfel încît proiectul să includă şcoli din zonele nord, centru, sud, UTA Găgăuzia şi municipiul Chişinău.

 

http://starnet.md/