Celebrăm împreună Ziua Mondială a Apei!



  COMUNICAT DE PRESĂ

 Ziua Mondială a Apei

Anual, în data de 22 Martie este sărbătorită la nivel internațional Ziua Mondială a Apei. Marcarea acestei zile are drept scop atenționarea importantei Apei pentru societate și pledează pentru o gestionare durabilă a resurselor de apă. Prima inițiativă de înființare a Zilei Mondiale a Apei a fost depusă în anul 1922, cu ocazia conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare (UNCED).

Asociația Obștească „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM) invită toți doritorii, în data de 22 Martie, orele 12:30 la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”,  unde vor avea loc o serie de activități social-culturale dedicate apei. Evenimentul face parte din programul „Solidaritate, Tineri și Apă în Moldova” implementat de către SEAM cu suportul financiar al Biroului Elvețian pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova (SDC).

 Vă încurajăm să purtăm haine în gamă alb-albastru în semn de solidaritate pentru apă.

 

Intrarea este liberă!

Aprovizionarea cu apă sigură, canalizare şi managementul optimal al apelor sunt fundamentale pentru sănătatea populaţiei la nivel global.

Aproape o zecime din povara bolilor la nivel mondial ar putea fi prevenite prin:

  • creşterea accesului la apă potabilă sigură;
  • îmbunătăţirea condiţiilor de salubrizare şi igienă;
  • îmbunătăţirea gestionării apei pentru a reduce riscurile bolilor transmisibile şi netransmisibile, condiţionate de apă şi reducerea cazurilor de înec în timpul de recreere.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon mobil 68014395 sau 78716691, persoana de contact Nina Plop, Coordonator Programe SEAM.

                                       20001222-044-1

 

E TIMPUL SĂ PREȚUIM APA!