Expoziție ECO din materiale reciclabile



IMG 20140223 1405091

În comuna Tuzara continuă implementarea proiectului: ”Îmbunătăţirea calităţii mediului din comuna Tuzara şi satele alăturate prin ecologizare” susținut de REC Moldova din resursele Guvernului Suediei. Astfel, la data de 23 februarie 2014, în incinta bibliotecii publice sătești din Tuzara, elevii au avut parte de un master-class desfășurat de către Elena Anastasiev. Anterior elevii au realizat ateliere de lucru sub egida bibliotecarei Chilian Mariana pentru pregătirea expoziţiei ECO: desen, compoziții cu elemente din natură, lucrări hand made din materiale reciclabile.

Este de menționat faptul că elevii au lucrat conștiincios și au demonstrat ingeniozitate și dorință de a soluționa problemele ecologice la nivel local. Fiecare dintre ei și-a adus aportul semnificativ în procesul de scoatere în evidență a anumitor probleme stringente. Lucrările realizate au fost amplasate în incinta Primăriei Tuzara unde fluxul de oameni este cel mai ridicat. Aceștia vor avea posibilitatea să vizualizeze zilnic lucrările copiilor cu scopul de a sensibiliza opinia publică referitor la problemele ecologice locale.

În acest sens, aducem mulțumiri tuturor persoanelor care și-au adus aportul pentru organizarea și desfășurarea acestei expoziții ECO. Este de notat faptul că lucrările vor fi expuse și în cadrul gimnaziului Tuzara pentru a lărgi spectrul de persoane care vor avea acces la acestea.


Lilia Levco

Coordonator de proiect