Sunt arhitectul viitorului meu



IMG 20140119 132304Duminică, 19 ianuarie 2014, în comuna Tuzara s-a desfășurat activitatea din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității mediului din comuna Tuzara și satele alăturate prin ecologizare.” Acesta este susținut de către REC din sursele financiare ale Guvernului Suediei. Evenimentul a fost deschis de către reprezentantul REC, domnul Cotruță Victor care a vorbit despre problema deșeurilor și importanța colectării selective ale acestora.

Tinerii au fost implicați activ în activități diverse de consolidare a echipei și de conștientizare a problemelor ecologice din comuna Tuzara. Au avut sarcina de a identifica problemele ecologice locale și soluțiile pentru acestea. Ținem să menționăm că moderatorul workshop-ului a fost Mariana Țurcan care a adus în fața participanților materiale relevante despre problema ecologiă la nivel local.

Totodată menționăm că în cadrul evaluării workshop-ului tinerii au evidențiat acțiuni concrete care le vor realiza în perioada următoare după cum urmează:

  1. ”O să-mi procur o pungă din pânză.”
  2. ”Voi face observație celor care aruncă deșeuri.”
  3. ”Să devin parte din grupul de voluntari.”
  4. ”Nu voi mai arunca gunoi pe stradă.”
  5. ”Voi încerca să influențez persoanele din jurul meu în folosul ecologiei.”
  6. ”Voi spune prietenilor la ce aduc aceste daune pentru comuna noastră.”
  7. ”Voi spune părinților ce trebuie să facem pentru a păstra natura.”

Acțiunile concrete indicate de către tineri vor fi incluse în cadrul planului de acțiuni pentru anul 2014 și se vor realiza conform acestuia atât în cadrul proiectului, cât și în afara lui.