Lansarea proiectului ”Procesul de achiziţii publice în 5 raioane de nord ale Moldovei – transparent sau formal?”



I.P. „Clinica Juridică Universitară”, organizaţie apolitică, nonprofit cu sediul în or. Bălţi, str, Puşkin 38, bl. 5, of.511, anunţă despre începerea proiectului ”Procesul de achiziţii publice în 5 raioane de nord ale Moldovei – transparent sau formal?”. Proiect implementat cu susţinerea Fondului Naţiunilor Unite pentru Democraţie prin intermediul Fundaţiei Est-Europeane.  Startul proiectului a avut loc la data de 15 noiembrie curent, ca rezultat al semnării contractului de grant.

Proiectul este implementat în 5 raioane de nord din Republica Moldova (Sîngerei, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Rîşcani) pentru o perioada de 7 (şapte) luni, în care vor fi supuse monitorizării procesele de achiziţii publice din cadrul administraţiilor publice locale.

Scopul proiectului este sporirea transparenţei procesului decizional în sectorul de achiziţii publice la nivel de 5 administraţii publice locale ale centrelor raionale din nordul Moldovei.

Obiectivele propuse întru realizarea scopului proiectului sînt responsabilizarea administraţiilor publice locale în desfăşurarea corectă, legală, liberă de corupţie a procesului decizional în toate sferele.

Realizarea activităţilor de monitorizare va avea loc prin intermediul a 5 voluntari - studenţi de la facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, specialitatea Administraţie Publică din cadrul Universităţii de Stat”, care vor primi instruire în domeniu şi ca rezultat, vor acumula abilităţi şi aptitudini practice avansate.

Detalii suplimentare se pot obţine la

Tabarcea Olesea- Director

Tel./fax.: 023152476; E-mail: clinicabalti@gmail.com