La blugi cu Maia Sandu



Pe 15 noiembrie, în incinta Tucano Coffee Brazil, a avut loc o întâlnire neformală între reprezentanții Ministerului Educației și membrii AIESEC Chișinău, cu genericul „La blugi cu Maia Sandu”. Inițiativa a venit din partea Ministerului Educației pentru ca împreună cu participanții la eveniment, printre care Ministrul Educației, Maia Sandu, reprezentanți ai cabinetului Ministerului Educației, membri și alumni AIESEC să se schițeze profilul unei universități perfecte.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui brainstorming, la care participanții și-au propus să găsească răspuns la întrebarea „Cum trebuie să fie o universitate perfectă?”. Această întrebarea a fost analizată din 6 perspective: practică și relevanță, etică și conduită, curriculum și metode de predare, infrastructură, evaluare, relația student-profesor. Cei prezenți s-au divizat în 6 grupe, în cadrul cărora s-au discutat problemele care apar la fiecare din cele 6 capitole menționate mai sus, s-au evidențiat multe idei de soluționare a acestor probleme, dar și modalități de îmbunătățire a unor lucruri care se consideră a fi desfășurate în mod necorespunzător în cadrul universităților. Toate aceste idei au fost prezentate la sfârșit tuturor participanților.

Ministrul Educației, Maia Sandu și-a manifestat dorința ca lucrurile să nu se oprească la etapa de discuții, ci să urmeze etapa de implementare a ideilor enunțate la eveniment. De asemenea, dumneaei își dorește ca colaborarea dintre Ministerul Educației și AIESEC să aibă o continuitate.

Președintele AIESEC Chișinău, Artur Mija, a rămas mulțumit de modul în care s-a desfășurat evenimentul și a menționat : „Ceea ce s-a întâmplat astăzi, aici a întrecut cu siguranță toate așteptările, ale mele, ale reprezentanților Ministerului și ale fiecărui membru AIESEC. Nu mă așteptam ca echipa Ministerului Educației să fie atât de simplă și deschisă la idei noi și originale, la fel cum nu mă așteptam ca organizarea să fie atât de bună. Aștept viitoarele posibilități de colaborare cu Ministerul Educației”.

Daniel Vlas, coordonatorul departamentului de Proiecte din AIESEC Chișinău ne-a dezvăluit: „Evenimentul a întrecut așteptările mele și asta nu pentru că au fost prezenți doamna ministru și viceminiștri pentru care de azi voi purta un respect enorm, ci pentru că mi-am confirmat că este posibil să schimbi lucrurile. Îmi doresc să văd ideile enunțate la eveniment cât mai curând puse în practică”.

Evenimentul a fost unul care a permis interacțiunea participanților cu reprezentanții Ministerului Educației într-o manieră lejeră, dar la care s-au discutat lucruri de importanță majoră pentru studenți. Ținem să mulțumim tuturor participanților la eveniment pentru atmosferă, idei creative și viitor care sună mai bine.

Sursa: http://chisinau.aiesec.md