Asociatia Femeilor Profesioniste si de Afaceri din Moldova la 15 ani de la fondare



Recent,  Asociatia Femeilor Profesioniste si de Afaceri din Moldova a sarbatorit 15 ani de la fondare. “Este mult dar si putin”,  a avut de mentionat  Presedintele Asociatiei Angela Chicu, referindu-se la  perioada de desfasurare a activitatilor si prezentind proiectele realizate. Asociatia a fost fondata in 1998 si intr-un timp foarte scurt a reusit sa  adere la  mai multe retele internationale de organizatii  de profil,  promovind  imaginea pozitiva a Republicii  Moldova in lume.

Pe parcursul a 15 ani au fost implementate mai multe proiecte  legate de promovarea drepturilor femeii intr-o tara democratica  in diferite domenii, inclusiv  social, economic, cultural, ecologic, etc.,  . Membrele Asociatiei au participat la numeroase Conferinte internationale, preluind  experienta mai bogata in domeniul democratiei din alte tari. Totodata,  prin intermediul Asociatiei si proiectelor implementate,  Moldova a fost vizitata de colegele din  diferite tari cum ar fi Germania, Olanda, Elvetia, Franta, Croatia, Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Albania, tarile Baltice,  etc., etc. lista poate fi continuata.

In cadrul intrunirii aniversare, intr-o atmosfera calda si  prietenoasa, doamnele si-au impartasit  istoriile de succes, care au fost realizate pe parcursul anilor. A fost prezentat si un film, in care au fost demonstrate diferite proiecte realizate pe parcursul acestor ani. Unele din participante au debutat cu implementarea primelor  proiecte, chiar de la inceputul activitatii Asociatiei. Istoriile de succes au servit o pilda impresionanta  pentru tinerele membe ale Asociatiei. La sfirsitul intrunirii  doamnele au avut posibilitatea sa se familiarizeze cu exponatele din muzeul Asociatiei. Fiecare exponat are istoria sa si este legat de o tara sau un eveniment concret.

BPW International, membra cu drepturi depline al carei este si Asociatia Femeilor Profesioniste si de Afaceri din Moldova, are statut consultativ la Council of  Europe, European Women’s  Lobby, ILO, UNESCO, CEDAW, UNICEF, etc.

Articol adaugat de: Alexei Ovcinicov