API LANSEAZA DEZBATERI IN TERITORIU IN CADRUL ZILELOR LIBERTATII PRESEI



Odata cu schimbarea guvernelor in R. Moldova nu se produce o imbunatatire a relatiilor cu mass-media. Accesul la informatie este in continuare limitat. De aceasta parere sunt jurnalistii de la Orhei, care au participat marti, 13 mai, la prima din cele trei dezbateri organizate de Asociatia Presei Independente (API) in cadrul Zilelor Libertatii Presei.

„Ceea ce ne propunem este sa intrunim in cadrul unor dezbateri jurnalisti, dar si liderii de ONG-uri, reprezentanti ai autoritatilor locale care au tangente cu presa, pentru un schimb de opinii privind conditia jurnalistilor din R. Moldova si libertatea presei. La Chisinau sunt cunoscute detalii privind imixtiunile si abuzurile in raport cu presa. Ne intereseaza sa aflam ce cred oamenii din teritoriu", a declarat pentru Info-prim Neo, directorul executiv al API, Petru Macovei.

Potrivit sursei citate, la dezbaterile de la Orhei au venit nu doar meseriasi in domeniul presei, ci si juristi, bibliotecari, functionari. S-a discutat despre sprijinul de care ar trebui sa beneficieze mass-media, despre perceptia materialelor jurnalistice in randul cititorilor, despre conditia jurnalistilor in exercitarea misiunii. Problemele invocate sunt, in mare, si cele abordate in cadrul conferintelor si seminarelor tematice din capitala, doar ca acestea, la nivel local, sunt simtite cu o intensitate mai mare. Daca la Chisinau mai exista posibilitatea de a selecta sursele de informare, la nivel regional medii sunt putine, spune Petru Macovei.

Urmatorul seminar va avea loc peste o saptamana la Balti, dupa care va fi urmat de unul la Comrat.   

Info-Prim Neo