Finalizarea proietului de elaborare a strategiei de dezvoltare integrată a raionului Călărași



În perioada iulie - octombrie 2013, în rezultatul parteneriatului de colaborare între Academia de Știință a Moldovei și Consiliul Raional Călărași, s-a desfășurat proiectul de elaborare a Strategiei de dezvoltare integrată a raionului Călărași, 2013 - 2020.

Proiectul a fost elaborat cu suportul companiei de consultanță Inspiro Consulting (www.inspiroconsulting.md) și Institutului Național de Cercetări Economice (www.ief.md). Au fost implicați zece experți, cu o practică vastă în domeniul consultanței, cercetărilor științifice și abordării de proiecte internaționale, în sfera dezvoltării regionale, în bază de planificare participativă de jos în sus. Raionul Călărași este al patrulea raion care beneficiază de serviciile și expertiza companiei de consultanță și institutului de cercetări economice și sociale.

La elaborare strategiei s-a ținut cont de strategiile, programele și proiectele națioanale și raionale în diferite domenii, precum și de tendințele macroeconomice care au loc. De asemenea, strategia are drept obiectiv oferirea mecanismelor și pîrghiilor necesare pentru o autonomie managerială și financiară orientată spre rezultate, a autorităților locale de nivelul I și II din raionul Călărași.

Vizualizarea proiectului strategiei se poate face pe site-ul oficial al Consiliului Raional Călărași (http://calarasi.md/index.php/strategia-raionului-clrai.html)