Ludmila Iachim, deținătoarea locului III la concursul de frumusețe „Краса без обмежень — 2013” !



Se consideră că femeile cu dizabilități ar fi discriminate în sens dublu: și din motiv că au o dizabilitate, și pe criteriu de gen.

Totuși, această constatare poate deveni un mit, atîta timp cît femeile cu dizabilități reușesc să demonstreze competențe excepționale de care dau dovadă, vor pune accent pe feminitatea lor și vor scoate în evidență rolul lor primordial de femeie, soție, mamă.

În data de 9 octombrie 2013, în orașul Donețk, Ucraina, a avut loc concursul de frumusețe pentru fetele cu dizabilități „Краса без обмежень — 2013”. Moldova a fost reprezentată pentru prima dată la acest concurs de către Ludmila Iachim, reprezentantă a Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova, coordonator a mai multor proiecte implementate de către organizația sus-numită, cu experiență în domeniu de mai bine de 8 ani. Ludmila a adus Moldovei locul III, obținînd titlul de a II vice-miss. Locul II este deținut de reprezentanta Rusiei, iar primul loc a revenit Ucrainei, Odesa.

Din cele 120 de aplicații depuse organizatorii au selecatat doar 12 tinere, utilizatoare de scaun rulant, din mai multe țări: Ucraina, Rusia, Belarus, Republica Moldova. Asemenea eveniment se desfășoară în Ucraina mai mulți ani la rînd, avînd un succes remarcabil, anul acesta fiind jubileu de 5 ani.

În acest an printre spectatori a fost prezentă și prima doamnă a Ucrainei, Ludmila Ianukovici, care de ziua ei a preferat să fie alături de participante și să felicite cîștigătoarele. De asemenea, în această zi reprezentanta Rusiei, care a obținut locul II a fost omagiată și a primit cuvinte de felicitare și un mic prezent din partea Primei lady a Ucrainei, dna Ludmila Ianucovici.   

Participantele au fost premiate cu diplome, statuete, nominații, donații bănești. De asemenea, au primit și mai multe cadouri, la care au contribuit mai mulți donatori din Ucraina.

,,Ca reprezentantă a Republicii Moldova am rămas plăcut surprinsă în acel moment când mi-am dat seama că sunt printre primele 3 locuri. Doar atunci au început acele emoții pozitive, să fiu mândră de faptul că sunt prima persoană utiliztoare de scaun rulant care reprezintă Moldova la concursul de frumusețe - Краса без обмежень 2013. Concursul a fost organizat și desfășurat la un nivel înalt – momentele tehnice, scenariu, aranjament, număr mare de persoane implicate ca organizatori și finanțatori.

Vreau să menționez faptul că fiecare reprezentantă a fost unică în frumuseațea interioară și exterioară, rafinament și delicatețe. Fiecare dintre noi am fost în final din moment ce am avut curajul sa fim pe scena mare în fața spectatorilor, și să demonstrăm că dizabilitatea nu este o barieră... (Ludmila Iachim).

Prin această experiență unică pentru Moldova, Ludmila îndeamnă tinerele cu dizabilități să depășească barierele și să sublinieze frumusețea lor atît fizică, cît și interioară.     

http://my-life.ua/gallery/category/krasa_bez_obmezhen_2013/4

http://korrespondent.net/ukraine/politics/1613059-supruga-yanukovicha-v-svoj-den-rozhdeniya-posetila-konkurs-krasoty