CONVENTIA CADRU PRIVIND CONTROLUL ASUPRA TUTUNULUI - RATIFICATA SAU NU DE MOLDOVA?



Membrii Coalitiei ONG de Promovare a Politicilor de Control asupra Tutunului in Moldova s-au simtit foarte incurajati la 11 mai 2007, cind Parlamentul R. Moldova a ratificat Conventia Cadru privind Controlul asupra Tutunului. Totusi, pe pagina web a OMS nu este confirmarea ca actul de ratificare al R. Moldovei ar fi fost acceptat. 

Dupa mai multe investigatii ale Coalitiei ONG de Promovare a Politicilor de Control asupra Tutunului in Moldova s-a aflat ca Instrumentul de Ratificare depus de Moldova este defectiv, Legea pentru ratificarea Conventiei respective facind rezerve la articolele 4 (6), 17 si 26. Or, Conventia stipuleaza clar in articolul 30 ca interzice orice rezerve.
 
Despre aceasta Conventie internationala presa a relatat mult ca despre un document prin ratificarea caruia statul demonstra ca-i pasa de sanatatea populatiei sale. Despre ce zic ONG de profil in raport cu acest subiect vedeti in scrisoarea adresata Domnului Marian LUPU, Presedinte al Parlamentului R. Moldova si Domnului Andrei STRATAN, Ministru al Afacerilor Externe si Integarii Europene.
 

Vezi scrisoarea aici


 
Cu cele mai senine urari,
Antonita Fonari, Director Executiv Centrul de Resurse „Tineri si Liberi"
Secretariatul Coalitiei ONG de Promovare a Politicilor de Control asupra Tutunului

 

Centrul de Resurse "Tineri si Liberi"
Adresa: Bd Traian 11/2, Chisinau, R. Moldova
Adresa postala: CP 3063, MD 2072, Chisinau, R. Moldova
Telefon: + 373 22 567 549,
Fax: + 373 22 567 489

E-mail: secretariat@tineriliberi.md, tineri.liberi@gmail.com
Pagina web: http://www.tineriliberi.md