REPREZENTANTII MINORITATILOR SEXUALE SPUN CA VOR ACTIONA IN JUDECATA ORGANELE DE POLITIE SI PRIMARIA



4347genderdoc.jpgReprezentantii minoritatilor sexuale spun ca vor actiona in judecata organele de politie pentru ca nu au asigurat la 11 mai securitatea participantilor la marsul pe care l-au organizat, iar Primaria – pentru ca nu a programat manifestatia publica, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele Centrului de informatii „GenderDoc-M”, Alexei Marcicov, a declarat luni, 12 mai, in cadrul unei conferinte de presa ca politia se face vinovata de actiunile violente ale unor grupari agresive asupra participantilor la marsul minoritatilor sexuale.

Politia nu a intreprins nici o masura pentru a crea participantilor la parada minoritatilor sexuale posibilitatea de a iesi din autobuz. Mai mult, atitudinea pasiva a politiei a incurajat gruparile agresive, creand o atmosfera de permisivitate totala,a declarat presedintele „GenderDoc-M”.

Alexei Marcicov crede ca intreaga actiune a fost planificata din timp si ghidata de reprezentantii serviciilor de securitate ale Republicii Moldova.

Potrivit reprezentantilor minoritatilor sexuale, persoanele care au fortat usa autobuzului, cerand sa fie predate drapelele, pancartele si alte atribute ale participantilor la mars, purtau uniforme cu insemne militare, iar pe fata purtau masti negre.

„GenderDoc-M” acuza si Primaria municipiului Chisinau ca a discriminat minoritatile sexuale prin interzicerea manifestatiei chiar inainte de inceperea aceasteia. Doar instanta judecatoreasca e in drept sa contramandeze o actiune publica, a declarat presedintele Asociatiei „Accept”, Florin Bucuceanu. Potrivit lui, reprezentantii minoritatilor sexuale au fost prezenti in Piata Marii Adunari Nationale doar pentru a aminti societatii moldovenesti ca e necesar ca drepturile omului in aceasta tara sa fie protejate, sa fie aplicate pentru toti cetatenii R. Moldova fara a se tine cont de orientarea sexuala.

„GenderDoc-M” organizatiile de aparare a drepturilor omului sa ia atitudine fata de acest caz. De asemenea, minoritatile sexuale din Moldova cer reprezentantilor UE sa exercite anumite presiuni asupra autoritatilor din R. Moldova pentru respectarea prevederilor legislatiei in vigoare si a angajamentelor luate fata de instantele internationale. 

Info-prim Neo