GREVA FOAMEI IN SEMN DE PROTEST FATA DE MODUL IN CARE CCA REPARTIZEAZA FRECVENTELE



Presedintele asociatiei obstesti "Info-Mingir" din satul Mingir, raionul Hancesti, Vitalie Selaru, a declarat greva foamei in semn de protest fata de modul in care au fost repartizate la 7 mai frecventele radio scoase in concurs de catre Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Vitalie Selaru a declarat pentru Info-Prim Neo ca asociatia a carei lider este, impreuna cu Primaria si Consiliul satesc din Mingir, a depus o cerere la Ministerul Dezvoltarii Informationale pentru a li se repartiza o frecventa radio. Aceasta a fost stabilita ca fiind 107,6 MHz. Membrii CCA nu au tinut cont, insa, de demersul asociatiei si in sedinta din 7 mai a acordat licenta pentru frecventa respectiva unui alt post de radio - „Radio 10” (un post in constituire care, la aceeasi sedinta, a obtinut licente pentru alte trei frecvente – n.r.).

Vitalie Selaru, sustine ca membrii CCA nu ar fi votat corect si ca dosarul depus de c atre „Info-Minigir” nu fost studiat in timpul sedintei. In plus, potrivit protestatarului, asociatiei nu i-a fost oferita ocazia sa aduca consiliului mai multe argumente pentru a demonstra ca satul Mingir are nevoie de un post de radio local. Vitalie Selaru sustine ca in timpul discursului sau, membrii CCA nu erau atenti la cele spuse.

Potrivit presedintelui asociatiei obstesti „Info-Mingir”, greva foamei este singura solutie pentru a atrage gravelor incalcari pe care le comit membrii CCA.

Solicitat de Info-Prim Neo vicepresedintele CCA, Valeriu Frumusachi sustine ca toti concurentii au avut timp suficient pentru a vorbi in fata membrilor CCA. Toate dosarele sunt analizate si nu exista posibilitate ca acestea sa fie neglijate.

Vicepresedintele CCA este de parere ca Vitalie Selaru ar fi putut apela la alte metode de protest, inclusiv sa inainteze o cerere in instanta de judecata. De asemenea, potrivit lui Frumusachi ar fi fo st corect, daca Selaru ar fi discutat mai intai cu membrii CCA.

La 7 mai CCA a acordat licente pentru 5 frecvente radio disponibilizate si 11 frecvente disponibile. Joi, 8 mai, CCA va oferi licente pentru canalele TV scoase in concurs in luna martie.

 

www.info-prim.md