9 MAI 2008 - ZIUA EUROPEI LA CAHUL



9 Mai 2008 va insemna o a doua editie de mai mare amploare de cind se serbeaza Ziua Europei la Cahul. Ea va fi marcata de Centrul Pro-Europa Cahul ca institutie care promoveaza valorile europene in parteneriat cu autoritatile publice locale si alte institutii, organizatii neguvernamentale din orasul si raionul Cahul.

Centrul Pro-Europa Cahul a organizat evenimente similare si anul trecut. La Cahul in saptamina europeana 6-9 mai 2008 cit si in zilele urmatoare, se vor desfasura mai multe seminare si dezbateri in mediul educational consacrate valorilor europene, etc. In ziua de 9 mai grupul de voluntari ai Centrului va desfasura o campanie informationala unde vor distribui materiale despre Uniunea Europeana si vor mediatiza activitatile centrului, menite sa consolideze astfel optiunea europeana a Republicii Moldova.

La data de 9 mai, incepand cu ora 18.00, pe Piata Horelor din orasul Cahul va avea loc o actiune culturala dedicata Zilei Europei. Spectacolul presupune un program cultural interactiv si participarea unor interpreti de valoare din localitate.

Centrul Pro-Europa Cahul isi desfasoara activitatea in cadrul proiectului implementat de Asociatia pentru Cooperare si Comunicare Democratica "DIALOG", cu suportul financiar al Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Agentiei Suedeze pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (Sida/Asdi) prin intermediul Fundatiei Eurasia. 
  
Sursa: Centrul Pro-Europa